Crispy taco med salsa og kremet guacomole
Silje Feiring

Crispy taco med salsa og kremet guacomole

30 minLett
kr 505,20
4 porsjonerkr 66,32 per porsjon
Bytt ut den tradisjonsrike tacoen med disse! Fylte tacolefser med stekes crispy i pannen med ost, serveres med en god salsa og kremet guacamole.

Kremet guacamole
1 stkAvokado, fersk
1 dlRømme, lett
1 tsLime, saften av
2 ssHonning
10 gKoriander
Hjemmelaget salsa
2 stkTomater
0,5 stkRødløk
0,5 stkChilipepper, rød
2 feddHvitløk
10 gKoriander, grovhakket
1 stkLime, saften av
Crispy taco
1 stkGul løk
400 gKjøttdeig, storfe
2 ssKryddermiks, taco
230 gTacosaus, mild
12 stkTortillalefse, mini
200 gCheddar, revet
Instruksjoner
1

Kremet guacamole: Rens avokado og scoop avokadokjøttet over i en blender med rømme, saften av lime, honning og koriander. Kjør til den er kremet og smak til med salt. Sett kjølig frem til servering.

2

Hjemmelaget salsa: Vask, rens og kutt tomater, rødløk, chili og hvitløk i små biter. Grovhakk koriander. Bland alt godt sammen og skvis over saften av lime. Smak til med salt og sett kjølig frem til servering.

3

Rens og grovhakk løk. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels varme og tilsett løk og kjøttdeig. Hakk opp kjøttet mens det steker. Tilsett så tacokryder og tacosaus, men la det være litt tacosaus igjen (4-5 ss) som du skal pensle lefsene med etterpå. Skru ned varmen og la det småputre til det tykner noe.

4

Pensle lefsene på begge sider med tacosausen du tok vare på, dette kan bli litt klissete, men er absolutt verdt det! Fyll noen spiseskjeer av kjøttet i hver lefse og topp med revet ost før du bretter sammen.

5

Varm opp en stekepanne på middels varme og fordel to til tre hauger med ost utover pannen, alt ettersom hvor mange lefser du får plass til i pannen du bruker. Når osten smelter legger du de brettede tacolefsene over hver sin haug med ost. Press lett ned og la de steke i ca. 2-3 minutter før du snur de og steker de på andre siden. Lefsene skal være crispy på begge sider. Server umiddelbart med salsa og kremet guacamole.

Det beste resultatet får du ved å steke lefsene i pannen, men du kan også tilberede de i stekeovn. Kle et stekebrett med bakepapir og fordel de sammenbrettede lefsene utvoer toppet med litt ost. Stekes sprø på 200 grader i ca. 5 minutter til osten er gyllen.

Foto:

Silje Feiring