Sjokoladetrøfler med flere smaker
Lindt & Sprüngli

Sjokoladetrøfler med flere smaker

4 tMiddels
kr 484,00
1 porsjonkr 256,22 per porsjon
Unn deg disse silkeaktige trøflene med sitt herlige ganache-senter. Det er noe for enhver smak med glatt appelsinsjokolade, krydret chilisjokolade eller rik mørk sjokolade. Perfekt for hjemmelagde gaver, middagsselskap eller for noe søtt etter middag. 1 porsjon tilsvarer ca. 12 stk trøfler av hver smak (det nøyaktige antallet vil avhenge av størrelsen på trøflene dine).

Sjokoladetrøffel med appelsin
150 gMørk sjokolade, appelsin
60 mlKremfløte
15 gSmør, usaltet
Sjokoladetrøffel mørk
150 gMørk sjokolade
60 mlKremfløte
15 gSmør, usaltet
Sjokoladetrøffel chili
150 gMørk sjokolde, chili
60 mlKremfløte
15 gSmør, usaltet
Topping
4 tsBakekakao, stor
2 ssSesamfrø
5 ssKokosmasse
4 ssMandler
5 ssBringebær, frosne
Instruksjoner
1

Start med appelsinsjokoladetrøflene: Ha den hakkede appelsinsjokoladen i en varmefast bolle og sett til side.

2

Hell fløten i en liten kjele og tilsett smøret. Varm forsiktig til det så vidt koker opp. Ta av varmen og hell over appelsinsjokoladen. Visp til den er helt smeltet og jevn.

3

La avkjøle helt. Dekk til med matfilm og avkjøl i ca. 2 timer eller til ganachen har stivnet.

4

Gjenta denne prosessen med mørk sjokolade og chilisjokolade.

5

Kle et stekebrett med bakepapir og sett til side. Bruk en iskremskje eller spiseskje til å forme kuler av ganachen. Rull forsiktig med hendene for å lage en jevn trøffel.

6

Legg trøflene på bakepapiret og gjenta med resten av ganachen.

7

Finn frem passe store tallerkner og dryss kakaopulver, sesamfrø, kokosmasse, grovhakkede mandler og finhakkede, frosne bringebær på hver sin tallerken. Rull trøflene i toppingene for å dekkes helt.

8

Server umiddelbart eller oppbevar trøflene kjølig i en tett boks opptil tre dager. Nyt sammen med gjester, til en kopp kaffe eller som en godbit etter middag.

Det kan være lurt å skylle hendene under kaldt vann og tørke godt før du begynner å forme trøflene, da det høye fettinnholdet vil gjøre at trøflene smelter raskt.

Vær kreativ med dekorasjonene dine, bruk for eksempel andre hakkede nøtter (hasselnøtter og pistasjnøtter) eller sjokoladekrøller som både ser fint ut og smaker fantastisk.

Foto:

Lindt & Sprüngli