Kjoleformet bursdagskake
Dr. Oetker

Kjoleformet bursdagskake

1 t 30 minLett
kr 245,74
1 porsjonkr 141,44 per porsjon
Lag en smakfull og morsom kjolekake til bursdagsbarnet! Bruk forskjellige typer strøssel og lag dekorative mønstre. 1 porsjon tilsvarer en hel kjolekake.

Sjokoladekakebunn
300 gMeierismør
4 stkEgg, liten pakke
4 dlSukker
5,5 dlHvetemel
4 tsBakepulver, liten
4 tsVaniljesukker, bourbon
4 ssBakekakao, liten
Sjokoladeglasur og pynt
200 gMørk bakesjokolade, knapper
1 dlKremfløte
1 stkStrøssel, rosa
Instruksjoner
1

Forvarm stekeovnen til 180 °C over- og undervarme. Kle en langpanne (30x40cm) med bakepapir.

2

Sjokoladekakebunn: Smelt smør, ta kjelen av platen og la det avkjøles mens du pisker eggedosisen.

3

Pisk egg og sukker lyst og luftig til en eggedosis. Sikt hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og bakekakao i en bolle, og tilsett det tørre og det smeltede smøret annenhver gang i eggedosisen. Til slutt røres melken inn.

4

Stek kakebunnen i 25-30 minutter, kjenn med en bakepinne om kaken er ferdig stekt. Det skal ikke sitte noen smuler på bakepinnen.

5

Når kakebunnen er helt avkjølt skjæres den til så den får en kjolefasong. (Kakerestene kan brukes til cake pops.)

6

Sjokoladeglasur og pynt: Smelt sjokolade og fløte over vannbad eller i en mikrobølgeovn. Bruker du vannbad så pass på å ikke få vann i sjokoladen.

7

Rør det sammen til det er en jevn glasur. Fordel glasuren utover kaken og lag en mønstret kjole med Sweetheart strøssel.

Foto:

Dr. Oetker