Kremet laksetartar på ristet surdeigsbrød
SALMA

Kremet laksetartar på ristet surdeigsbrød

20 minLett
kr 456,00
4 porsjonerkr 48,30 per porsjon
En perfekt rett å servere på koldtbordet eller som en enkel forrett til gjestene i sommervarmen! Deilig laks i kombinasjon med sjalottløk og gressløk. Serveres på sprøtt surdeigsbrød.

Kremet laksetartar på ristet surdeigsbrød
200 gLaksefilet, bellyloin
2 stkSjalottløk
20 gGressløk, frisk
2 tsGrov sennep
2 ssRømme, lett
1 tsKapers
0,5 tsSalt, havsalt
0,5 tsPepper, med kvern
0,5 stkSitroner, økologisk, saften av
2 ssMeierismør
0,5 stkSurdeigsbrød, helt
10 gBladpersille
Instruksjoner
1

Kutt laks i små biter. Rens og finhakk sjalottløk og gressløk.

2

Bland sammen sjalottløk, halvparten av gressløken, grov sennep, rømme og kapers.

3

Vend inn laksebitene og smak til med salt, pepper og saften av sitron. La det så kjølig i ca. 10-15 minutter.

4

Varm opp en stekepanne med litt smør (eller olje om du ønsker det). Del opp surdeigsbrød og stek skivene gylne på begge sider.

5

Fordel tartaren på det sprø surdeigsbrødet og topp med resten av gressløken og litt bladpersille.

Foto:

SALMA