Legg til varer underveis i uken
Legger du til varer litt og litt gjennom uka er nesten hele jobben gjort når du skal legge inn neste bestilling
Sjokolademilkshake med kaffesmak | ||
3 ss | Kaffe, filtermalt, ferdig traktet | |
1 l | Melk | |
500 g | Fløteis, sjokolade | |
Sjokoladesaus | ||
1,5 dl | Kremfløte | |
200 g | Mørk sjokolade, finhakket | |
25 g | Meierismør | |
Topping | ||
1 dl | Kremfløte, pisket | |
100 g | Mørk sjokolade, finhakket | |
50 g | Moreller, ferske |
Finn frem høye glass og sett de i kjøleskapet for avkjøling.
Tilbered en liten mengde kaffe etter anvisning på pakken. Avkjøl noe.
Tilsett melk, iskrem og ferdig traktet kaffe i en blender. Kjør til en jevn blanding.
Hell fløte i en passe stor kjele og kok forsiktig opp. Rør inn hakket sjokolade til det er jevnt og smeltet.
Ta kjelen til side og visp inn smør til det blir glatt og blankt.
Drypp sjokoladesausen rundt sidene på de høye glassene. Hell i milkshaken og topp med pisket krem og ekstra sjokoladesaus.
Dryss over finhakket sjokolade og pynt til slutt med friske moreller rett før servering.
Bytt gjerne ut morellene med andre typer bær, gjerne med de som er i sesong. Det gir et friskt og deilig preg til milkshaken.
Topp med ulike typer nøtter for ekstra crunch!
Foto:
Lindt & Sprüngli