Crispy sommerruller med tofu og grønnsaker
Helios

Crispy sommerruller med tofu og grønnsaker

35 minLett
kr 426,98
4 porsjonerkr 63,43 per porsjon
Sprø og friske sommerruller som passer perfekt året rundt. I tillegg er det en sosial og morsom aktivitet å gjøre ved kjøkkenbenken med barna - eller med gjester på besøk!

Crispy sommerruller med tofu og grønnsaker
150 gRisnudler
200 gRødkål
1 stkGulrøtter
1 stkMango
0,5 stkAgurk
0,5 stkCrispisalat, liten
1 stkTofu
2 ssSolsikke/raps/stekeolje
190 mlHoisin
1,5 dlVann
3 ssPeanøttsmør, uten salt
1 ssSoyasaus, økologisk
1 ssSolsikke/raps/stekeolje
12 stkVårrullpapir
4 tsSesamfrø
4 ssSprøstekt løk
Instruksjoner
1

Tilbered risnudler etter anvisning på pakken. Skyld det godt i kaldt vann over et dørslag til avrenning.

2

Vask, rens og kutt rødkål i tynne skiver, gulrot i tynne strimler, mango og agurk i lange staver. Riv salat.

3

Finn frem tofuen og tørk den godt for vann med kjøkkenpapir. Kutt så opp i ca. 1x1 cm tykke strimler og fres lett i litt olje på hver side i en stekepanne på middels varme. Tofuen er ferdig når du har fått en lett stekeskorpe.

4

Tilsett hoisin, vann, peanøttsmør, soyasaus og stekeolje i en liten kjele og bland godt sammen. Kok på middels høy varme til peanøttsausen akkurat putrer. Senk så til lav vame og la det koke til ønsket konsistens.

5

Dypp rispapir i en passe stor bolle med lunkent vann i maks tre sekunder og legg deretter på en tallerken. Rispapiret skal fortsatt være litt hardt, men vil mykne når du legger på resten av ingrediensene.

6

Strø over et lag med sesamfrø før du legger på salat, risnudler, rødkål, gulrot, mango, agurk, tofu og sprøstekt løk. Brett kanten på rispapiret nærmest deg over alle ingrediensene og rull over en gang.

7

Ta tak i kantene og brett inn på begge sider. Rull til slutt hele veien over ved å ta ordentlig tak i sommerrullen. Jo strammere, desto bedre. Del sommerrullen i to og server med peanøttsausen.

Tofuen kan også kokes eller dampes, grilles på grillen, airfryies eller frityrstekes.

Foto:

Elisabeth Le, Alt Asiatisk