Legg til varer underveis i uken
Legger du til varer litt og litt gjennom uka er nesten hele jobben gjort når du skal legge inn neste bestilling
Ribbe | ||
1 stk | Ribbe | |
2 stk | Gul løk | |
4 stk | Gulrøtter | |
4 fedd | Hvitløk | |
2 stk | Stjerneanis | |
6 stk | Nellik, hel | |
2 stk | Appelsin | |
3 dl | Fløte, til saus | |
Karamelliserte epler | ||
3 stk | Eple, røde | |
50 g | Meierismør | |
100 g | Svisker | |
3 ss | Tranebær, tørkede | |
0,5 dl | Mandler | |
3 ss | Akasiehonning | |
1 ts | Salt, havsalt | |
4 stilk | Timian, frisk | |
3 dl | Tyttebærsyltetøy | |
Mandelpotetmos | ||
1 kg | Mandelpotet | |
100 g | Meierismør | |
2 dl | Kremfløte | |
1 ts | Anis, tørket | |
1 ts | Pepper, malt | |
1 ts | Salt, havsalt | |
Rosenkålsalat | ||
400 g | Fersk rosenkål | |
1 stk | Appelsin, saften av | |
1 ss | Olivenolje, extra virgin | |
0,5 ts | Salt, havsalt | |
0,5 ts | Pepper, med kvern | |
2 stk | Eple, røde | |
4 stk | Fiken, ferske | |
2 ss | Mandler | |
2 ss | Valnøtter |
Ribbe: To dager før steking rutes svoren opp med en skarp, spiss kniv; skjær gjennom svoren og litt ned i spekket. Gni ribben inn med salt og pepper, dekk med aluminiumsfolie og sett kjølig.
Forvarm ovnen til 250°C. Del grønnsaker i grove biter, appelsiner i båter og legg over i langpannen sammen med krydder. Legg ribben i langpannen med svorsiden opp og hell på ca. 3 dl kokende vann. Dekk med aluminiumsfolie, sett ribben i varm stekeovn og la den stå og dampe i ca. 45 min.
Ta langpannen ut av ovnen, fjern folien og legg en asjett eller sammenkrøllet aluminiumsfolie-ball under midten på ribben. Pass på at svoroverflaten blir jevn og heller litt ned på siden, slik at fettet renner av.
Karamelliserte epler: Del epler i båter. Varm en panne med smør og surr eplene litt myke. Ha i svisker, tranebær og mandler. Tilsett honning og la alt steke på middels varme i ca. 5 minutter. Smak til med litt salt og topp med timian og tyttebær.
Mandelpotetmos: Skrell poteten og kok de myke. Hell av vannet og tilsett smør, la det smelte og ha deretter i fløte. Mos det godt sammen og tilsett anis, hvit pepper og salt.
Rosenkålsalat: Kok rosenkålen i saltet vann til de blir litt myke, men ikke overkokt. Ha de på et fat og del de opp litt, så du får litt løse blader, eventuelt del i to. Ha over appelsinsaft, olivenolje, salt og pepper og bland godt sammen. Skjær epler i tynne skiver og del fiken i båter. Topp med dette sammen med litt ristede mandler og valnøtter.
Man kan skjære litt lengre ned i svoren etter at ribben har dampet seg opp, så deler svorbitene seg bedre!
1 Hellstrøm Ekstra Virgin Olivenolje