Legg til varer underveis i uken
Legger du til varer litt og litt gjennom uka er nesten hele jobben gjort når du skal legge inn neste bestilling
Marsipanbunn | ||
150 g | Marsipan | |
25 g | Melis | |
1 ss | Melis, til å kjevle det ut | |
Fløtebolleskum | ||
1 pk | Fløtebolleskum | |
1 dl | Vann, Kokende vann | |
Sjokoladetrekk og pynt | ||
300 g | Sjokolade, hvit, Hakket | |
75 g | Kakaosmør | |
1 pk | Kakedekor, øyne | |
1 håndfull | Strøssel, farger, til å dekorer figurene med |
Sett stekeovnen på 200°C varmluft.
Elt marsipan og melis sammen. Kjevle marsipanen ut i en tykkelse på ca. 3-4 mm på et bord drysset med melis. Stikk ut runde bunner med en rund utstikker (Ø 4-5 cm). Sett bunnene på en bakeplate med bakepapir og stek i 5-8 minutter. La de kjøle seg ned.
Hell innholdet av en pakke Fløtebolleskum i en bolle som rommer ca. 3 liter. Tilsett 1 dl kokende vann. Pisk med en håndmixer på laveste hastighet til pulveret er løst opp. Pisk deretter på høyeste effekt i 5-6 minutter mens du beveger mixeren rundt i hele bollen. Hvis marengsen stiger langs bollekanten, løftes håndmixeren opp i toppen av massen mens det piskes videre. Blandingen er klar når marengsmassen er kjølt ned til innetemperatur, er luftig og helt stiv.
Ta fløtebolleskummet i en sprøytepose med en rund tut (Ø 13 mm). Sprøyte en topp fløtebolleskum på hver marsipanbunn.
Sjokoladetrekk og pynt
Hell hakket sjokolade og kakaosmør i en bolle egnet for mikrobølgeovn. Varm blandingen i 30 sekunder av gangen, rør mellom hver gang. Fortsett til sjokoladen begynner å smelte. Varm deretter kun 10 sekunder av gangen, rør mellom hver gang. Mål med et termometer: hvit sjokolade skal ha en temperatur på 28-30°C. Hell sjokoladen i et glass hvor det er plass til å dyppe fløtebollene.
Du kan også velge å dyppe fløtebollene i mørk sjokolade. Følge da samme fremgangsmåte, men temperaturen skal være 30-32°C.
For en fargeglad overraskelse kan du farge marsipanbunnene med ca. 1 ts Dr. Oetker Konditorfarge i ønsket farge. Bare elt fargen inn i marsipanen med melis.
Foto:
Dr. Oetker