Fløtebollespøkelser og -monstre
Dr. Oetker

Fløtebollespøkelser og -monstre

1 t 10 minMiddels
kr 285,80
1 porsjonkr 231,48 per porsjon
Lekre fløteboller med marsipanbunn, forkledd som søte spøkelser og monstre. Perfekt til Halloween!

Marsipanbunn
150 gMarsipan
25 gMelis
1 ssMelis, til å kjevle det ut
Fløtebolleskum
1 pkFløtebolleskum
1 dlVann, Kokende vann
Sjokoladetrekk og pynt
300 gSjokolade, hvit, Hakket
75 gKakaosmør
1 pkKakedekor, øyne
1 håndfullStrøssel, farger, til å dekorer figurene med
Instruksjoner
1

Sett stekeovnen på 200°C varmluft.

2

Elt marsipan og melis sammen. Kjevle marsipanen ut i en tykkelse på ca. 3-4 mm på et bord drysset med melis. Stikk ut runde bunner med en rund utstikker (Ø 4-5 cm). Sett bunnene på en bakeplate med bakepapir og stek i 5-8 minutter. La de kjøle seg ned.

3

Hell innholdet av en pakke Fløtebolleskum i en bolle som rommer ca. 3 liter. Tilsett 1 dl kokende vann. Pisk med en håndmixer på laveste hastighet til pulveret er løst opp. Pisk deretter på høyeste effekt i 5-6 minutter mens du beveger mixeren rundt i hele bollen. Hvis marengsen stiger langs bollekanten, løftes håndmixeren opp i toppen av massen mens det piskes videre. Blandingen er klar når marengsmassen er kjølt ned til innetemperatur, er luftig og helt stiv.

4

Ta fløtebolleskummet i en sprøytepose med en rund tut (Ø 13 mm). Sprøyte en topp fløtebolleskum på hver marsipanbunn.

5

Sjokoladetrekk og pynt

Hell hakket sjokolade og kakaosmør i en bolle egnet for mikrobølgeovn. Varm blandingen i 30 sekunder av gangen, rør mellom hver gang. Fortsett til sjokoladen begynner å smelte. Varm deretter kun 10 sekunder av gangen, rør mellom hver gang. Mål med et termometer: hvit sjokolade skal ha en temperatur på 28-30°C. Hell sjokoladen i et glass hvor det er plass til å dyppe fløtebollene.

Du kan også velge å dyppe fløtebollene i mørk sjokolade. Følge da samme fremgangsmåte, men temperaturen skal være 30-32°C.

For en fargeglad overraskelse kan du farge marsipanbunnene med ca. 1 ts Dr. Oetker Konditorfarge i ønsket farge. Bare elt fargen inn i marsipanen med melis.

Foto:

Dr. Oetker