Sarah Bernard med sjokoladesmørkrem
Dr. Oetker

Sarah Bernard med sjokoladesmørkrem

2 tMiddels
kr 348,60
1 porsjonkr 275,82 per porsjon
Det er lite som slår en smakfull Sarah Bernhard i jula. Lag den enkelt i en langpanne med deilig mandelbunn og sjokoladesmørkrem og imponer gjestene dine.

Kakebunn
400 gMandler
400 gSukker
6 stkEgg, bruk eggehvite og ta vare på plommene
Sjokoladesmørkrem
250 gMeierismør, mykt
250 gMelis
150 gMørk bakesjokolade, knapper
6 stkEggeplomme
Sjokoladelokk
300 gMørk bakesjokolade, knapper
3 ssMeierismør
1 håndfullStrøssel, jul
Instruksjoner
1

For mandelbunnen, mal mandlene i en kvern eller en foodprosessor.

2

Skill eggehvitene og eggeplommene og sett plommene til side til senere. Pisk eggehvitene og tilsett sukkeret litt etter litt.

Vend forsiktig inn de malte mandlene.

3

Kle en stor langpanne med bakepapir og fordel marengsmassen jevnt utover. Stek bunnen på 175 °C i ca. 25-30 minutter.

4

La bunnen avkjøles.

5

For sjokoladesmørkremen, i en bolle, pisk romtemperert smør og melis til det blir en lys masse.

6

Smelt sjokolade over vannbad.

7

Tilsett en og en eggeplomme i smørblandingen og ha til slutt i den smeltede sjokoladen.

8

Fordel sjokoladesmørkremen jevnt utover mandelbunnen. Bunnen må være helt avkjølt før kremen legges på. Sett kaken kjølig så kremen stivner.

9

For sjokoladelokket, smelt sjokolade og smør over vannbad.

10

Smør sjokoladen utover kaken. Strø over strøssel.

Del kaken i biter og oppbevar den i kjøleskap eller fryser.

Oppskriften er stor, og gir ca. 50 – 60 stykker.

Foto:

Dr. Oetker