Legg til varer underveis i uken
Legger du til varer litt og litt gjennom uka er nesten hele jobben gjort når du skal legge inn neste bestilling
Kakebunn | ||
400 g | Mandler | |
400 g | Sukker | |
6 stk | Egg, bruk eggehvite og ta vare på plommene | |
Sjokoladesmørkrem | ||
250 g | Meierismør, mykt | |
250 g | Melis | |
150 g | Mørk bakesjokolade, knapper | |
6 stk | Eggeplomme | |
Sjokoladelokk | ||
300 g | Mørk bakesjokolade, knapper | |
3 ss | Meierismør | |
1 håndfull | Strøssel, jul |
For mandelbunnen, mal mandlene i en kvern eller en foodprosessor.
Skill eggehvitene og eggeplommene og sett plommene til side til senere. Pisk eggehvitene og tilsett sukkeret litt etter litt.
Vend forsiktig inn de malte mandlene.
Kle en stor langpanne med bakepapir og fordel marengsmassen jevnt utover. Stek bunnen på 175 °C i ca. 25-30 minutter.
La bunnen avkjøles.
For sjokoladesmørkremen, i en bolle, pisk romtemperert smør og melis til det blir en lys masse.
Smelt sjokolade over vannbad.
Tilsett en og en eggeplomme i smørblandingen og ha til slutt i den smeltede sjokoladen.
Fordel sjokoladesmørkremen jevnt utover mandelbunnen. Bunnen må være helt avkjølt før kremen legges på. Sett kaken kjølig så kremen stivner.
For sjokoladelokket, smelt sjokolade og smør over vannbad.
Smør sjokoladen utover kaken. Strø over strøssel.
Del kaken i biter og oppbevar den i kjøleskap eller fryser.
Oppskriften er stor, og gir ca. 50 – 60 stykker.
Foto:
Dr. Oetker
2 Store Egg Fra Frittgående Høner