Lammekoteletter med rotgrønnsaker
Mills

Lammekoteletter med rotgrønnsaker

45 minLett
kr 584,50
4 porsjonerkr 84,49 per porsjon
Lammekoteletter er enkel og god kosemat. Sammen med rotgrønnsaker i ovnen har du en nydelig rett som hverken krever mye arbeid eller oppvask. Perfekt etter en tur i skogen eller når du får mange gjester på besøk.

Lammekoteletter med rotgrønnsaker
2 dlSmør, flytende, = 200 ml
2 ssRosmarin, frisk, finhakket
2 feddHvitløk, finhakket
1 stkSitroner, økologisk, saft og skall
2 ssFlytende honning
1 tsMaldonsalt
0,25 tsPepper, malt
2 stkRødløk, i båter
4 stkGulrøtter, i staver
0,5 stkSellerirot, i staver
2 stkRødbet, i båter
800 gLammekoteletter
Instruksjoner
1

Forvarm ovnen til 210 grader varmluft (eller 225 grader over-og undervarme).

2

Rør sammen 1 dl flytende Melange, finhakket rosmarin og finhakket hvitløk i en bolle. Smak til marinaden med sitronsaft, revet sitronskall, honning, salt og pepper.

3

Skrell og rens løk og rotgrønnsakene. Skjær grønnsakene i noenlunde like staver og båter, og ha alt i en stor ildfast form. Hell over halvparten av marinaden og bland godt sammen.

4

Rotgrønnsakene skal stekes midt i ovnen i cirka 30 minutter, til de er møre. Rør gjerne om pa grønnsakene en gang underveis. De siste 8 til 10 minuttene av steketiden stekes lammekotelettene sammen med grønnsakene.

5

Varm opp en stekepanne på middels sterk varme med litt flytende Melange. Tørk lammekotelettene med kjøkkenpapir og brun kotelettene i cirka 2 minutter på hver side.

6

Pensle lammekotelettene med resten av marinaden og legg dem over i den ildfaste formen sammen med rotgrønnsakene. Stek kotelettene videre i ovnen i 8 minutter for en saftig, rosa kjerne, og 10 minutter for a få gjennomstekte koteletter.

Lammekoteletter og rotgrønnsaker smaker nydelig med en god rødvinssaus, fløtegratinerte poteter eller hjemmelaget potetmos.

Foto:

Mills