Klassisk lammefrikassé
Mills

Klassisk lammefrikassé

2 tMiddels
kr 531,80
4 porsjonerkr 92,96 per porsjon
Lammefrikassé er full av mørt kjøtt og gode rotgrønnsaker, og er den perfekte retten til søndagsmiddag med familien eller gode venner. Med sin milde og fyldige smak er det ikke rart at denne tradisjonsretten aldri går av moten.

Lammefrikassé
1 lVann
1 kgLam, grytekjøtt
1,5 tsSalt, til koking av kjøtt
1 stkLaurbærblad, hele
2 stkGulrøtter
2 stkPersillerot
0,5 stkSellerirot
0,5 stkPurreløk
4 ssHvetemel
2 ssSmør, flytende
1 dlCreme fraiche, = 100 ml
0,5 tsSalt
0,25 tsPepper, malt
2 ssBladpersille
Instruksjoner
1

Kok opp vann i en stor gryte. Legg lammekjøttet i vannet og la det koke opp igjen. Fjern skummet som legger seg pa toppen underveis slik at kraften ikke blir grumsete.

2

Senk varmen slik at kjøttet ikke koker, men trekker (ved cirka 90 grader). Tilsett salt og laurbærblad og la kjøttet trekke på svak varme i ca. 1,5 time. Kjøttet skal løsne lett fra beinet når det er klart, du kan enkelt sjekke dette ved hjelp av en kniv.

3

Rens og skrell grønnsakene mens kjøttet trekker. Skjær gulrot og persillerot i tykke skiver (gjerne litt på skrå), sellerirot i terninger og purre i cirka 1 centimeter tykke biter.

4

Ha grønnsakene i gryta sammen med kjølttet mot slutten av trekketiden og la alt trekke sammen til grønnsakene er møre. Det tar 15 til 20 minutter.

5

Sil av og ta vare på 6 dl av kraften. Dekk til kjøttet og grønnsakene med et lokk mens du

lager sausen.

6

Bland hvetemel og Flytende Melange sammen i en gryte. Spe på med kraft mens du hele tiden rører for å unngå klumper. Kok opp og la sausen småkoke i cirka 5 minutter. Rør om underveis.

7

Rør crème fraîche inn i sausen og smak til med salt og pepper. Tilsett kjøtt og

grønnsaker og la alt trekke noen minutter til før servering.

8

Server lammefrikasséen med et dryss finhakket bladpersille og kokte poteter.

Foto:

Mills