Vanilje - panna cotta med Bixit-crunch og mangocoulis
Sætre

Vanilje - panna cotta med Bixit-crunch og mangocoulis

2 t 30 minMiddels
kr 260,00
4 porsjonerkr 37,61 per porsjon
En ny vri på den klassiske pannacottaen. En gul påskefavoritt for venner og familien!

Vanilje-panna cotta med Bixit-crunch
4 dlFløte, alternativt bruk plantebasert fløte
1 dlMelk, hel, alternativt bruk plantebasert melk
50 gSukker
4 plateGelatinplater
1 tsVaniljesukker, bourbon
1 pkKjeks, havre
Mangocoulis
2 stkMango, alternativt kan du bruke 400g frossen mango
1 stkLime
30 gSukker
Instruksjoner
1

Legg gelatinplatene i bløt i ca. 5 minutter og klem ut vannet.

2

Snitt vaniljestangen og ta ut frøene, ha det i en kjele sammen med vaniljestangen. (Stengene gir masse smak)

3

Ha i resten av ingrediensene i kjelen, unntatt gelatinen. Kok opp.

4

Klem ut vann av gelatinen og ha oppi når melkeblandingen er varm (ca. 70 ºC) og la trekke i 10 minutter.

5

Sil av vaniljestengene.

6

Fyll panna cottaen i glass og sett kaldt til det stivner.

7

Lag mangocoulisen ved å først skjære mangoen i små terninger og putte dem i en liten kjele. Hvis du bruker frossen mango, kan du legge bitene direkte i kjelen

8

Tilsett limejuice og sukker, og rør godt

9

Kok på lav til middels varme i 10 til 15 minutter slik at mangoen blir mør. Rør underveis for å unngå at sausen brenner seg. Hvis du bruker frossen mango kan du godt tilsette litt gjøre det lettere at den tiner

10

Avkjøl sausen i 5 minutter og bruk stavmikser for å fjerne fruktklumper og gjøre sausen helt glatt og myk. Smak til med limejuice og sukker.

11

Når sausen er avkjølt, hell den over panna cottaen.

12

Knus Bixit-kjeks og dryss over rett før servering.

Foto:

Orkla