Bløtkake med jordbærkrem og lemon curd
Ida Gran-Jansen

Bløtkake med jordbærkrem og lemon curd

1 tLett
kr 281,40
1 porsjonkr 173,56 per porsjon
En skikkelig frisk og god sommerkake som passer like godt til 17.mai som sommerfesten. Friskhet fra ferske jordbær sammen med en litt syrlig lemon curd gjør denne kaken til en suksess!

Sukkerbrød
3 stkEgg, liten pakke
100 gSukker
40 gPotetmel
50 gHvetemel
1 tsBakepulver, liten
820 gFersken, hermetisk, bruk saften
Lemon Curd
150 gSukker
2 stkEggeplomme
2 stkEgg
3 stkSitroner, skall av 1, saft av 3
150 gMeierismør, romtemperert
Krem
3 dlKremfløte, rett fra kjøleskapet
2 ssSukker
1 ssVaniljesukker
3 ssJordbær, ferske, most
2 settJordbær, ferske
Instruksjoner
1

Lag lemon curd ved å vispe sammen sukker, eggeplommer, egg, sitronskall og sitronsaft i en kjele. Visp godt mens du varmer opp på medium varme. Ikke bruk for høy varme, da kan du ende opp med eggerøre.

2

Når kremen så vidt småkoker, trekk kjelen av platen og visp. Kremen skal føles litt tykkere. Visp inn smøret, litt av gangen. Sil kremen og sett den kaldt i 2 timer.

3

Forvarm ovnen til 180 grader over/undervarme. Kle bunnen av en 20 cm rund springform med bakepapir. Smør sidene med litt smør og dryss 1 ss hvetemel rundt kanten.

4

For å lage sukkerbrød kan du vispe egg og sukker til tykk og hvit eggedosis. Det tar ca. 6 minutter på høy hastighet i en kjøkkenmaskin med ballongvisp.

5

Rør sammen potetmel, hvetemel og bakepulver. Sikt det inn i eggedosisen og rør det/vend det forsiktig inn, uten å slå ut luften fra eggedosisen. Hell røren i formen og stek i ca 35 min. Avkjøl på rist.

6

For å lage kremen kan du vispe sammen kremfløte, sukker og vaniljesukker. Når kremen tykner kan du ha i 3 ss moste ferske jordbær. Visp litt til så kremen blir tykk.

7

Del sukkerbrødet i to og dynk begge med saften fra ferskenboksen.

8

Fordel godt med krem i midten, og ha over så mye lemon curd du ønsker. Ha også i noen delte jordbær. Legg sukkerbødtoppen over og dekk hele kaken med krem, sidene også. Pynt med ferske jordbær.

Server gjerne ekstra lemon curd ved siden av.

Foto:

Ida Gran-Jansen