Quesadillas med en enkel salat
Frukt.no

Quesadillas med en enkel salat

30 minLett
kr 534,30
4 porsjonerkr 64,37 per porsjon
Quesadilla er opprinnelig fra Mexico og navnet kommer av tortilla (som betyr 'liten kake' på spansk) og queso (som er det spanske ordet for ost). Som navnet skulle tilsi, består retten av fylte tortillalefser med ost som hovedingrediens.

Quesadillas
1 stkGul løk
500 gKjøttdeig, kylling
2 tsKryddermiks, taco
2 stkVårløk
1 stkChilipepper, rød
1 tsKorianderfrø
100 gKremost, naturell
8 stkTortillalefse, large
100 gRevet ost
1 ssOlivenolje, liten, til steking
Enkel salat
1 ssGrov sennep
1 feddHvitløk
2 ssSitronsaft (flaske)
5 ssOlivenolje, liten
12 stkCherrytomater, røde
0,5 stkIsbergsalat
Instruksjoner
1

Rens og finhakk løk og stek den gyllen i olje i en stekepannen. Ta ut løken og tilsett kyllingkjøttdeigen og dryss over tacokrydder. Stek til den er gyllen og tilsett løken. Hakk vårløk og chili og ha i pannen. Fjern chilifrøene om du ikke vil ha det så sterkt. Stek til kyllingkjøttdeigen er ferdig.

2

Knus korianderfrø i en morter og bland det med smøreosten. Smør på tortillaene.

3

Varm ovnen til 100 grader.

4

Legg et par spiseskjeer av kjøttblandingen på tortillaene og dryss over litt revet gulost. Brett hver tortilla sammen så det blir en halvmåne.

5

Legg tortillaen i stekepannen og stek den gyllen på begge sider. Stek en og en av gangen. Hold den varm i ovnen mens du steker resten.

6

Salat

7

Rens og finhakk hvitløk. Bland sammen sennep, finhakket hvitløk, sitron og olje. Riv salathodet og del tomatene i to og ha det i en bolle. Vend dressingen forsiktig inn i salaten.

Foto:

Mette Randem