Hopp til hovedinnholdet

Du har ingen varer i handlekurven

Trenger du hjelp til å komme i gang?
Slik handler du på Kolonial.no

Kolonial.no lages
for fremtiden.

Levering i pappesker og mindre plast

I desember 2019 erstattet vi plastposene våre med helt nye, egendesignede pappesker. Hver eske erstatter 3 poser, og er et mer klimavennlig alternativ enn plastposer for oss. Skiftet til pappesker var et betydelig kutt i plastforbruket vårt.

Likevel er vi langt fra fornøyde: Frysevarer leveres fremdeles i plastposer. Dette kommer til å fases ut, og vi har også et mål om å redusere bruken av plast på en del emballasje. På noen varer er plasten med på å forhindre matsvinn. Derfor jobber vi med leverandørene våre for å sørge for at vi retter innsatsen der den får best effekt.

Klima, kvalitet og kostnad er alle viktige hensyn, og vi lover at vi alltid vil forsøke å velge det beste alternativet når vi ser på dette samlet.

Tusen takk til alle som engasjerer seg og kommer med tips til hvordan vi kan gjøre det bedre, billigere og hyggeligere å handle mer klima- og miljøvennlig!

Mindre matsvinn

Det beste tiltaket mot matsvinn er å ha så lite som mulig av det.

Vårt mål er å ha lavest matsvinn i Norsk dagligvarebransje og sikter på godt under 1%.

Nettbutikker har normalt mye lavere matsvinn — mat som ikke kan selges — enn vanlige butikker: Vi har ikke masse mat «på utstilling», og vi benytter smart, egenutviklet, innkjøpsteknologi til å kjøpe akkurat det vi trenger å levere ut hver dag.

Samtidig forventer kundene våre god holdbarhet siden de ikke kan velge utløpsdatoen selv, og derfor fører vi en ansvarlig og raus holdbarhetspolicy slik at flest mulig blir fornøyde.

Vi har også et eget bakeri som kun baker det som bestilles, og opererer derfor med ~0% matsvinn på bakervarer.

Alt vi ikke kan selge doneres til Matutdelingen og Kirken i Fjellhamar.

Sertifisert

Kolonial.no er Debio-godkjent og medlem av Grønt Punkt.

Som medlem i Grønt Punkt Norge tar Kolonial.no ansvar for alle emballasjetyper gjennom retursystemer godkjent av Miljødirektoratet.

Kolonial.no er Debio-godkjent (K.nr. 32014). Godkjenningen blir revidert årlig av Debio på vegne av Mattilsynet og gjelder lagring av økologiske produkter og netthandel.

Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett. Vi har utvalg som et supermarked, fantastisk kvalitet og ordentlig lave priser.
Bli kunde!

Legg i handleliste

eller lag en ny handleliste

eller velg en av listene dine


Lagt til!

Se handlelisten