Quiche med spinat, sopp og feta
Silje Feiring

Quiche med spinat, sopp og feta

1 tLett
kr 206,90
4 porsjonerkr 40,45 per porsjon
Kombinasjonen av disse ingrediensene er helt perfekt i paiform. Denne smaker ekstra godt med en grønn og sprø sidesalat.

Paideig
125 gMeierismør
3 dlHvetemel, siktet
3 ssVann
Paifyll
1 ssMeierismør
1 ssOlivenolje, liten
125 gSpinat, liten
3 dlMatfløte
4 stkEgg
1 tsMuskatnøtt, malt
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
150 gAromasopp
2 ssMeierismør
200 gFetaost
Tilbehør
175 gSalatmix
Instruksjoner
1

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

2

Smuldre smør i hvetemel og bland inn litt og litt vann til du har en jevn deig. Sett i kjøleskapet i ca. 10-15 min. Kjevle ut deigen og kle i en paiform. Prikk deigen i bunnen med en gaffel og stek i ca. 10-15 minutter.

3

Varm smør og olivenolje i en stekepanne. Stek spinat til den faller sammen. Bland fløte, egg, muskatnøtt, salt, pepper og spinatblandingen i en egen bolle.

4

I en ny panne steker du skivet sopp i litt smør til de er gylne.

5

Fordel sopp i bunnen av den paiformen, hell over eggeblanding og avslutt med smuldret fetaost. Sett paiformen tilbake i ovnen og stek på 175 grader i ca. 35-40 min til paien er gyllen.

6

Legg salatmiksen i en bolle og sett på bordet.

7

Server rykende varm quiche med spinat, sopp og feta. Legg ved sidesalat.

Smuldre gjerne restene av fetaosten over salaten. Kjempegodt med en god balsamicoeddik til.

Foto:

Silje Feiring