Laks med grønn salat, raita og byggris
Silje Feiring

Laks med grønn salat, raita og byggris

25 minLett
kr 421,28
4 porsjonerkr 66,59 per porsjon
Denne vårlige retten er frisk, sunn og utrolig god. Stek gjerne fisken på grillen og spis sammen med frisk salat, byggris og en deilig raita.

Laks med grønn salat
500 gFersk laksefilet
2 pkReddik, ferske
0,5 stkVårløk
1 stkEple, grønne
0,5 stkAgurk
1 stkCrispisalat, stor
0,5 stkSitroner, økologisk
2 stkByggris
1 ssMargarin, blokk
1 klypeSalt, havsalt
1 klypePepper, med kvern
Raita
3 dlYoghurt, gresk
0,5 stkAgurk
0,5 stkRødløk
0,5 tsSpisskummen
Instruksjoner
1

NB: Bruker du frossen laksefilet tiner du denne først!

2

RAITA

3

Finhakk agurk og rødløk. Bland sammen med gresk yoghurt og spisskummin. Sett i kjøleskapet.

SALAT, BYGGRIS & LAKS

Kutt reddik, vårløk, epler og agurk i tynne skiver. Riv salaten og bland alt sammen. Skvis over en halv sitron og smak deg frem med fingersalt.

Kok byggris etter anvisning på pakken

Når det er igjen ca 7 min av koketiden til byggrisen, starter du med fisken. Varm litt olje i en panne og stek fisken på medium varme i 2-3 min på hver side.

Ta fisken av pannen og la hvile i ca 1 min. Server med byggris, salat og raita.

God middag!

Foto:

Silje Feiring