Empanadas
Old El Paso

Empanadas

1 t 30 minLett
kr 220,30
4 porsjonerkr 37,54 per porsjon
Dette er herlige, saftige piroger som friteres til de er sprø.

Deig
4 dlHvetemel, siktet
0,5 tsSalt, havsalt
100 gMeierismør
3 ssVann, kaldt
Fyll
400 gKjøttdeig, kylling
0,5 stkGul løk
1 pkKryddermiks, fajita
100 gCherrytomater, røde, skåret i halvdeler
70 gSpinat, liten
100 gFetaost
Tilbehør
1 pkRømme, lett
Instruksjoner
1

Hell mel, salt og smør i en kjøkkenmaskin og kjør blandingen til en smuldrete masse. Tilsett kaldt vann og arbeid raskt sammen massen til en smidig deig.

2

Stek kyllingkjøttdeig og løk i en stekepanne og tilsett kryddermiks og tomater. Kok opp under lokk og la kjøttdeigen avkjøles litt, før du blander inn smuldret fetaost og bladspinat.

3

Kjevle ut deigen tynt på et underlag med mel. Ta ut 8 sirkler, ca 20 cm i diameter. Fordel fyllet på den ene halvdelen av hver runding. Pensle kantene med vann og brett sammen til en halvmåne. Trykk sammen kantene med en gaffel og la deretter pirogene hvile i kjøleskapet i en time.

4

Varm ca. 7 dl frityrolje til 160 grader i en kasserolle av normal str. Friter pirogene i ca 4-5 minutter på hver side til de er gyllenbrune og la det renne av dem på papir.

5

Server dine empanadas varme med fersk tomatsalsa og rømme.

Foto:

Annika Broman