Minipavlova med limekrem og bringebær
Ina Shelby

Minipavlova med limekrem og bringebær

1 t 15 minLett
kr 234,50
1 porsjonkr 133,75 per porsjon
Disse ser staselig ut på tallerkenen, er noenlunde overkommelig å lage og kan gjøres nesten helt klare en god stund før eventuelle gjester er på plass ved bordet. En porsjon rekker til hele 18 minipavlovaer!

Pavlova
6 stkEggehvite
340 gSukker
1 tsHvitvinseddik
1 tsJevner
50 gMandler, hakkede
Krem
3 dlCreme fraiche
3 dlKremfløte
1 stkLime, finrevet skall og saft
1 ssMelis, etter smak
Pynt
1 pkBringebær, ferske
Instruksjoner
1

Sett ovnen på 120 grader og varmluft - det gir best resultat. Gjør klart to stekebrett og en sprøytepose.

2

Pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret til en løs masse. Hell forsiktig i resten av sukkeret og pisk videre til det er blankt og stivt. Dette kan ta noen minutter. Tilsett eddiken og maizennaen og bland raskt sammen med en slikkepott.

3

Ha marengsen i sprøyteposen og lag små sirkler. Fortsett deretter med to ringer langs ytterkanten slik at det dannes en kant på bunnen. Dryss over litt hakkede mandler. Stekes midt i ovnen i 50-60 minutter på 120 grader. Man kan godt sette begge brettene inn samtidig.

4

Følg med underveis og sett platen lenger ned/bytt plass på dem i ovnen dersom det ser ut som pavlovaene blir lysebrune. De er finest om de kan beholde sin hvite farge. La marengsene stå en stund i ovnen, men sett døra på gløtt. Når pavlovaene skal serveres, legges de på en tallerken.

5

Pisk først crème fraichen. Den må være skikkelig kald, og skal kunne stivpiskes slik man gjør med kremfløte. Pisk deretter kremfløten, bland det sammen og smak til med limeskall, limesaft og melis.

6

Anrett med litt krem i hver pavlova, bær på toppen og pynt med et lite mynteblad.

Foto:

Ina Shelby