Jerk kylling med mangosalat og ris
Silje Feiring

Jerk kylling med mangosalat og ris

30 minLett
kr 446,50
4 porsjonerkr 54,06 per porsjon
Jerk er en krydderblanding fra Jamaica som smaker fantastisk med mangosalat og ris!

Kylling & ris
4 stkKyllinglår
400 gJasminris (boil-in-bag)
Mangosalat
2 stkMango
2 stkAvokado, fersk
1 stkLime
Krydderblanding
0,5 stkGul løk
2 stkVårløk
2 feddHvitløk
1 ssFersk ingefær, revet
1 stkChilipepper, rød
1 ssBrunt sukker
1 ssRødvinseddikk
2 dlSoyasaus
1 stkLime
1 ssAllehånde, malt
1 tsKanel
1 tsMuskatnøtt, malt
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
Instruksjoner
1

Start med marinaden; I en bolle blander du sammen finhakket løk, vårløk, hvitløk og chili. Så tilsetter du revet ingefær, lime, brunt sukker, soyasaus, rødvinseddik og resten av krydderet. Bland godt sammen.

2

Pensle marinaden over kyllingen og sett i kjøleskapet til marinering i noen timer.

3

Kok ris etter anvisning på pakken.

4

Kutt mango og avocado i terninger, skvis over lime og bland sammen i en bolle.

5

Stek lårfiletene på grillen i ca. 10- 12 min på hver side. Skal du tilberede i ovnen gjør du dette på 225 grader i ca. 25-30 min.

6

Skvis lime over risen og server med grillede kyllinglår og mangosalat.

Foto:

Silje Feiring