Vegetarisk bønnegryte
Elin Larsen

Vegetarisk bønnegryte

30 minLett
kr 528,60
4 porsjonerkr 37,54 per porsjon
Sunn & vegetarisk bønnegryte = middag på 20 minutter! Når alle ingrediensene er gjort klare, er det ikke lenge før bønnegryten er spiseklar!

Bønnegryte
1 pkBønner, sorte
1 pkBønner, hvite
1 stkMais
1 stkGul løk, i små terninger
1 stkRødløk, i små terninger
1 stkPaprika, rød, i små terninger
1 stkPaprika, gul
4 feddHvitløk, finhakket
1 stkChilipepper, rød, finhakket
0,25 stkStangselleri, finhakket
2 stkTomater, grovrevet, ikke skall
1,5 ssTomatpuré
1 pkTomater, hakkede
2 stilkGulrøtter
Krydder
2 tsSpisskummen
1 klypePepper, med kvern
1 tsGurkemeie
0,5 tsKoriander Malt
0,25 tsKanel
0,5 tsChilikrydder
2 tsSoyasaus
Smak til med...
1 ssSitroner, økologisk
0,5 tsSukker
1 klypeSalt, havsalt
1 klypePepper, med kvern
Instruksjoner
1

Hakk alle ingrediensene.

2

Varm en stor kjele og tilsett rikelig med olivenolje. Surr løk og hvitløk noen minutter før du tilsetter paprika, chili, selleri, gulrot og krydder. Fres kjapt og rør alt godt sammen.

3

Tilsett hakkede tomater, tomatpure og riv plommetomater. La koke i 5- 10 minutter. Smak til med salt, pepper, sitron og sukker. Ha i mais og alle bønnene, og la trekke noen få minutter.

4

Server med en rømmeklatt og godt brød!

Foto:

Elin Larsen