Legg til varer underveis i uken
Legger du til varer litt og litt gjennom uka er nesten hele jobben gjort når du skal legge inn neste bestilling
Mac & Cheese | ||
500 g | Makaroni | |
1 pk | Kjøttpølse, (uten skinn) | |
1 stk | Gul løk | |
2 fedd | Hvitløk | |
1 ss | Olivenolje, liten, til steking | |
2 ss | Meierismør | |
2 ss | Hvetemel, siktet | |
2 dl | Matfløte | |
8 dl | Melk, lett | |
1 ss | Dijonsennep | |
2 stk | Eggeplomme | |
200 g | Jarlsberg | |
0,5 ts | Muskatnøtt, malt, smak til | |
1 klype | Salt, havsalt, smak til | |
1 klype | Pepper, med kvern, smak til | |
4 ss | Griljermel/paneringsmel |
Tilbered makaronien etter anvisning på pakken.
Rens og skjær løk i små biter og stek gyllen i en panne. Finhakk hvitløk, del pølsene og ha i sammen med løken. Stek til pølsene er ferdig og sett til side.
Begynn på sausen. Smelt smør i en gryte og tilsett hvetemel. Visp godt og rør inn matfløte og melk litt og litt slik at du får en vanlig, litt tykk hvit saus. Rør inn sennep, ost og muskattnøtt, og visp deretter forsiktig inn eggeplommene(pass på at sausen ikke koker når du gjør dette). Spar litt av osten til å ha på toppen av formen.
Bland sammen den ferdig kokte makaronien, pølsene og sausen og hell over i en stor ildfast form. Dryss over resten av osten og ha tilslutt griljermel/brødrasp på toppen. Stekes midt i ovnen på 180 grader til den har fått en fin gylden overflate, ca 15 minutter.
Foto:
Ina Shelby
1 Frokostegg fra frittgående høner