Mac & Cheese - Extended Version
Ina Shelby

Mac & Cheese - Extended Version

25 minLett
kr 348,70
4 porsjonerkr 36,46 per porsjon
En amerikansk klassiker som er like enkelt å lage som det er godt. I denne oppskriften er litt ekstra "snask" inkludert. Dette blir garantert en favoritt hos barna!

Mac & Cheese
500 gMakaroni
1 pkKjøttpølse, (uten skinn)
1 stkGul løk
2 feddHvitløk
1 ssOlivenolje, liten, til steking
2 ssMeierismør
2 ssHvetemel, siktet
2 dlMatfløte
8 dlMelk, lett
1 ssDijonsennep
2 stkEggeplomme
200 gJarlsberg
0,5 tsMuskatnøtt, malt, smak til
1 klypeSalt, havsalt, smak til
1 klypePepper, med kvern, smak til
4 ssGriljermel/paneringsmel
Instruksjoner
1

Tilbered makaronien etter anvisning på pakken.

2

Rens og skjær løk i små biter og stek gyllen i en panne. Finhakk hvitløk, del pølsene og ha i sammen med løken. Stek til pølsene er ferdig og sett til side.

3

Begynn på sausen. Smelt smør i en gryte og tilsett hvetemel. Visp godt og rør inn matfløte og melk litt og litt slik at du får en vanlig, litt tykk hvit saus. Rør inn sennep, ost og muskattnøtt, og visp deretter forsiktig inn eggeplommene(pass på at sausen ikke koker når du gjør dette). Spar litt av osten til å ha på toppen av formen.

4

Bland sammen den ferdig kokte makaronien, pølsene og sausen og hell over i en stor ildfast form. Dryss over resten av osten og ha tilslutt griljermel/brødrasp på toppen. Stekes midt i ovnen på 180 grader til den har fått en fin gylden overflate, ca 15 minutter.

Foto:

Ina Shelby