Hopp til hovedinnholdet

Du har ingen varer i handlekurven

Trenger du hjelp til å komme i gang?
Slik handler du på Kolonial.no

Sprø fiskepinner, chiliaioli og søtpotetchips

fra / elinlarsen.net

30 min
Lett
Fiskepinner
g torskefilet, fersk
klype salt, havsalt
dl hvetemel, siktet
klype pepper, m/kvern
stk egg, sammenvispet
dl griljermel
stk sitron, finrevet skall
stk appelsin, finrevet skall
ss kruspersille, frisk, finhakket
ss olivenolje, til steking
ss smør, til steking
Søtpotetchips
g søtpotet
ss olivenolje
ts maldonsalt
ts pepper, m/kvern
Chiliaioli
stk eggeplomme
ts sennep, dijon
fedd hvitløk, finhakket
ts sitronsaft
stk chilipepper, rød, finhakket
dl solsikkeolje og stekeolje
klype salt, havsalt
klype pepper, m/kvern

Hjemmelagde fiskepinner er enkelt å lage. Skjær fisken i rektangulære biter, dypp i tre ulike blandinger, stek og spis! Med litt enkelt og godt tilbehør blir denne retten rene gourmetopplevelsen!


  1. Skjær fisken i jevne, rektangulære biter.
  2. Bland sammen mel, salt og pepper på en tallerken. Ha pisket egg på et annet fat. Bland griljermel, revet sitron- og appelsinskall samt persille på et tredje fat. Dypp fisken først i mel, deretter i egg og til slutt i griljermel-blandingen(vend fiskebitene godt i alle tre blandingene).
  3. Stek de panerte torskeskivene i en blanding av olje og smør på middels høy varme. Skivene skal bli gylne og sprø på begge sider(omtrent to minutter på hver side). Serveres straks.

SØTPOTETCHIPS

  1. Skrell og skjær søtpotet i chipsbiter. Ringle over oliven olje, maldonsalt og nykvernet pepper. Stek på 180 grader varmluft i ca 15-20 minutter(kommer an på tykkelsen). Snu underveis.

CHILIAIOLI

NB! Sørg for at alle ingrediensene er temperert.

  1. Tilsett alt med unntak av oljen. Bruk en håndmikser og pisk mens oljen tilsettes i en stråle. Dette tar knapt 20 sekunder. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Knallgod chiliaioli til chips og fiskepinner! Håper du ble fristet til å prøve selv!

Foto: Elin Larsen

Se oppskriften på eksternt nettsted

Publisert

Funnet feil i oppskriften?

Skriv ut oppskriften

Vi foreslår disse varene til porsjoner:
Produktbilde
0 stk Torskefilet uten Skinn
Bytt Utsolgt Allerede i handlekurven Fersk villfisk, ca. 400 g
kr.
Produktbilde
0 stk Maldonsalt
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 125 g
kr.
Produktbilde
0 stk Hvetemel Siktet
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven Boks, 1 kg
kr.
Produktbilde
0 stk Sort Pepper Hel
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven Med Kvern, 65 g
kr.
Produktbilde
0 stk Frokostegg Fra Frittgående Høner
Bytt Allerede i handlekurven Str L, 12 stk
kr.
Produktbilde
0 stk Griljermel
Allerede i handlekurven 400 g
kr.
Produktbilde
0 stk Sitroner
Bytt Allerede i handlekurven Spania, 2 stk
kr.
Produktbilde
0 stk Store Appelsiner
Bytt Allerede i handlekurven Spania/Portugal, 3 stk
kr.
Produktbilde
0 stk Kruspersille Gourmet
Allerede i handlekurven Frisk i Pose, Etiopia, 20 g
kr.
Produktbilde
0 stk Olivenolje Extra Virgin
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 0,5 l
kr.
Produktbilde
0 stk Ekte Meierismør
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 250 g
kr.
Produktbilde
0 stk Økologisk Søtpotet
Bytt Allerede i handlekurven Spania, ca. 500 g
kr.
Produktbilde
0 stk Honey Dijon Sennep
Bytt Allerede i handlekurven 230 g
kr.
Produktbilde
0 stk Hvitløk
Bytt Allerede i handlekurven 2-3pk, Kina, 100 g
kr.
Produktbilde
0 stk Sitronjuice
Bytt Allerede i handlekurven 200 ml
kr.
Produktbilde
0 stk Chilipepper Rød
Allerede i handlekurven Spania, 50 g
kr.
Produktbilde
0 stk Rapsolje
Bytt Allerede i handlekurven 1 l
kr.
Varer for kr
Nok til porsjoner
 Prisforklaring

Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett. Vi har utvalg som et supermarked, fantastisk kvalitet og ordentlig lave priser.
Bli kunde!

Legg i handleliste

eller lag en ny handleliste

eller velg en av listene dine


Lagt til!

Se handlelisten