Torskeform med søtpoteter

fra Elin Larsen / elinlarsen.net

Til 4 porsjoner

Torskeform
800 g torskefilet, fersk
1 stk rødløk, i båter
1 stk paprika, rød, i biter
1 stk squash, i biter
1,5 stk søtpotet, i terninger
5 fedd hvitløk, delt i to på langs
1 klype maldonsalt
1 klype pepper, m/kvern
Urtesmør av gressløk
80 g bacon
1 fedd hvitløk, finhakket
2 ss gul løk, finhakket
3 ss gressløk, frisk, finhakket
Tilbehør
0,5 stk brød, grovt, helt


Vanskelighetsgrad: Lett

Middag som lages i én og samme form viser at betydningen av ”Det enkle er ofte det beste” er sant! Torskeformen ser flott ut, er sunn, smaker suverent og er meget enkel å tilberede.

  1. Forvarm ovn til 225 grader. Krydre torskestykkene med salt og la trekke i 15 minutter.
  2. Skjær opp grønnsakene og ha dem i et ildfast fat. Ringle raust med olivenolje og krydre med salt og pepper. Vend olje og krydder inn. Stekes ved 225 grader i ca. 15 minutter (til grønnsakene begynner å bli møre).

URTESMØR AV GRESSLØK

  1. Stek bacon i smør og legg skivene på matpapir slik at fettet renner av.
  2. Tilsett 50 gram smør i stekepannen sammen med baconfettet. Brun smøret til det slutter å boble og tilsett øvrige ingredienser i smøret med unntak av baconskivene (skal ikke koke).
  3. Demp ovnvarmen til 180 grader. Skyll og tørk fiskestykkene. Krydre med litt salt og pepper.
  4. Legg fisken på grønnsakene og stek i ca 10-15 minutter (til fisken så vidt flaker seg, og grønnsakene er møre og fine)

Legg crispy baconskiver i formen og server straks sammen med urtesmør, godt brød og smør.


kolonial.no/oppskrifter/1342-elin-larsen-elinlarsen-net-torskeform-med-sotpoteter/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.