Lakseburger
Elin Larsen

Lakseburger

10 minLett
kr 374,60
2 porsjonerkr 127,42 per porsjon
Denne hverdagsmiddagen strutter av næring, smak og farger. I tillegg er den latterlig ukomplisert og tar kanskje 10 minutter å lage(da er steketiden inkludert). Drømmerett sa du?

Lakseburger
500 gFersk laksefilet
1 ssKruspersille, fersk, finhakket
2 tsSalt, havsalt
0,5 tsPepper, med kvern
Avokadomos
1 stkAvokado, fersk
3 ssSitroner, økologisk, saften av
1 klypeSalt, havsalt
1 klypePepper, med kvern
Salat
0,25 stkIsbergsalat
0,5 stkRødløk
1 stkMango, i skiver
Tilbehør
1 pkHamburgerbrød
Instruksjoner
1

Finhakk/ mos fisken med kniv. Tilsett persille, krydder og rør godt. Bruk gjerne hansker når du jobber med fisken.

2

Form 4 boller(til 2 porsjoner) og press de flate lik en burger. Stekes i panne på middels sterk varme i 2-3 minutter på hver side. La burgerne hvile noen minutter.

3

Avokadomos: Mos alt godt i en stavmikser og smak til.

4

Tilbehør: Kutt opp salatblader, tynne løkringer, 1 moden mango(skiver eller terninger).

5

Server lakseburgere med grove eller fine hamburgerbrød, avokadomos og salat. En blingse brød fungerer også hvis du ikke har burgerbrød.

Foto:

Elin Larsen