Guacamole

fra Espen Nersveen / HeiaMat!

Til 4 porsjoner

Guacamole
1 stk avocado
2 stk tomat, finhakket
0,5 stk rødløk, finhakket
0,25 stk koriander, frisk, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
1 ts chilipepper, rød, finhakket
100 g lime, saften
0,5 dl olivenolje
1 ss rømme, lett
0,5 ts salt, havsalt, etter smak
0,5 ts pepper, m/kvern, etter smak
0,5 ts sukker, etter smak


Vanskelighetsgrad: Lett

Det er ikke vits å holde det skjult lenger; “Jeg elsker guacamole!”.

Sånn, puh, godt å få det ut. Meksikansk mat er jo ekstremt populært her til lands, og tacosen er jo en selvskreven fredagsgjest hos de aller fleste. Og selv om den norske tacosen kanskje ikke er så ekstremt meksikansk av seg så kommer man uansett ikke utenom guacamolen.

Det er mange varianter av guacamolen ute og går, alt fra utelukkende avokado kun tilsatt noen dråper lime til boksversjonen i butikken som kun inneholder 1,5% avokado. Si hva du vil, men den skal man holde seg ekstremt langt unna. Gift. Uansett tilsetninger, hovedingrediensen er og blir avokado. Selv liker jeg allikevel å slenge med litt flere gode smaker.

For fremgangsmåte til oppskriften, følg denne linken til HeiaMat


kolonial.no/oppskrifter/142-espen-nersveen-heiamat-guacamole/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.