Ovnsstekt laks med ris og avokadokrem

fra Kolonial.no

Til 4 porsjoner

Ovnsstekt laks med ris og avokadokrem
800 g laksefilet
3 ss sweet chili-saus
0,5 ss ingefær, fersk
1 dl soyasaus
1 stk lime
100 g smør
Avokadokrem
1 stk avocado
1 pk rømme, lett
1 klype salt, havsalt
1 klype pepper, m/kvern
Tilbehør
250 g jasminris (boil-in-bag)
0,5 stk lime
1 håndfull koriander, frisk


Vanskelighetsgrad: Lett

Laks er både sunt, godt og raskt å tilberede. Her serveres den med en kald avokadokrem. Enklere blir det ikke!

  1. Sett stekeovnen på 250 grader. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Legg laksefileten i en ildfast form. Smør søt chilisaus på fisken, riv over ingefær, hell over soyasaus, press over limesaft og legg smør ned i formen.
  3. Stek i ovnen i 5 minutter. Skru av ovnen og la stå frem til servering, ca. 5 minutter eller til fisken har ønsket konsistens. Det gjør ingenting om den er litt rå i midten.

AVOKADOKREM

  1. Skrell og del avokado, bland med rømme og kjør til glatt saus med stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Server avokadokrem med ovnsstekt laks, ris og topp med koriander. Velbekomme!


kolonial.no/oppskrifter/1462-kolonial-no-ovnsstekt-laks-med-ris-og-avokadokrem/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.