Stekt ørret med poteter og agurksalat
Oda

Stekt ørret med poteter og agurksalat

25 minLett
kr 331,30
4 porsjonerkr 64,49 per porsjon
Dette er en fiskeklassiker som lages i en fei. Rømme og agurksalat er superraskt og godt tilbehør.

600 gPoteter (Amandine)
400 gØrretfilet
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
1 ssOlivenolje, liten
Agurksalat
1 stkAgurk
1 ssSukker
1 tsSalt, havsalt
1 ssEddik (Klar)
2 dlVann
Rømmedressing
20 gGressløk, frisk, finhakket
1 ssSitroner, økologisk, saften av
2 dlRømme, lett
Instruksjoner
1

Del poteter i biter og kok møre i ca. 15 minutter.

2

Krydre ørreten med salt og pepper. Stek på begge sider i en varm panne med olje.

3

Vask, rens og del agurk i tynne skiver (bruk gjerne en ostehøvel). Rør sammen sukker, salt, eddik og vann og slå over agurkskivene.

4

Finkutt gressløk og bland med rømme i en skål. Smak til med saften av sitron.

5

Server stekt ørret med poteter og agurksalat. Topp med rømmedressing.