Thaifiskekaker med en enkel spinatsalat
Silje Feiring

Thaifiskekaker med en enkel spinatsalat

30 minLett
kr 570,22
4 porsjonerkr 57,83 per porsjon
De tradisjonelle fiskekakene får en smak av Thailand med disse ingrediensene. Supergodt og veldig enkelt!

Fiskekaker
450 gFersk torskefilet, uten skinn
1 håndfullKoriander, grovhakket
1 stkChilipepper, rød, finhakket
2 feddHvitløk, finhakket
1 stkVårløk, grovhakket
1 ssFersk ingefær, finhakket
1 ssFiskesaus
1 stkEgg
0,5 stkSitroner, økologisk, saften av
2 ssSolsikke/raps/stekeolje
Dip
5 ssSweet Chili-saus
Salat
1 stkSpinat, liten
1 stkPaprika, rød, Finhakket
0,5 stkSitroner, økologisk, saften av
1 ssOlivenolje, liten
1 klypeSalt, havsalt
1 klypePepper, med kvern
Instruksjoner
1

Begynn med å skjære fisken i like store biter og kjør den raskt i en foodprossesor. Tilsett koriander, chili, hvitløk, vårløk, ingefær, fiskesaus og egg. Kjør alt sammen raskt sammen, men ikke for lenge. Smak til med sitron og eventuellt mer fiskesaus.

2

Ha litt vann på hendene og form ca.10-12 fiskekaker. Stek i solsikkeolje på middels varme i 4-5 minutter på hver side til fiskekakene er gjennomstekt.

3

Ha spinat, paprika, sitron, olivenolje, salt og pepper i en bolle og bland godt.

4

Server med sweet chili saus, god middag:)

Foto:

Silje Feiring