Fårikål
Silje Feiring

Fårikål

3 tLett
kr 405,00
4 porsjonerkr 70,44 per porsjon
Norges nasjonalrett; like mye en hverdagsrett som et festmåltid. Enkelt å lage og smaker minst like godt dagen etter.

1,5 stkHodekål
1,5 kgFårikålkjøtt
2 tsSalt
4 tsPepper, hel
8 dlVann
1 stkLaurbærblad, hele
400 gPoteter
20 gKruspersille, fersk, finhakket
Instruksjoner
1

Del hodekål i båter. Legg kjøtt og kål lagvis i en stor gryte, start med kjøttet. Fordel salt og pepper mellom hvert lag.

2

Ha i vann og laurbærblad. Kok opp og la det småkoke på lav varme under lokk til kjøttet løsner fra beinet i ca. 1,5 timer.

3

Når det er ca. 30 minutter igjen av koketiden til fårikålen koker du poteter til de er møre.

4

Server fårikål med nykokte poteter. Topp med finhakket persille.

Foto:

Silje Feiring