Kremet pasta med sopp og dill
Silje Feiring

Kremet pasta med sopp og dill

20 minLett
kr 238,50
4 porsjonerkr 34,23 per porsjon
En deilig og mettende middag som du lager på 20 minutter. Med enkle, hjemmelagde hvitløksbrød blir dette fort en favoritt.

Kremet pasta med sopp og dill
400 gPasta, spaghetti
1 stkGul løk, i terninger
200 gAromasopp
100 gChampignon
2 feddHvitløk, finhakket
2 ssOlivenolje, liten
3 dlMatfløte
2 dlGrønnsaksbuljong
1 håndfullDill, frisk, grovhakket
70 gParmesan, blokk, revet
1 klypeSalt, havsalt
1 klypePepper, med kvern
Hvitløksbrød
2 stkBaguette, fin, halvstekt
1 feddHvitløk, delt i 2
2 ssOlivenolje, liten
Instruksjoner
1

Sett ovnen på 200 grader med grillfunksjonen på .

2

Start med hvitløksbrødene, kutt baguettene i passe store skiver, pensle med olivenolje og stek i ovnen i 4-5 minutter til de har blitt gylne og sprø. Ta de ut av ovnen og avkjøl til de har blitt lunkne. Del ett hvitløksfedd i 2 og gni ønsket mengde over de sprø skivene.

3

Kok pasta etter anvisning på pakken.

4

Kutt løk i terninger, sopp i skiver og finhakk hvitløken. Varm olivenolje i en stekepanne på medium varme og stek løk, hvitløk og sopp til løken er myk og soppen gyllen. Så tilsetter du fløte, kyllingbuljong og grovhakket dill. La det småkoke i 5-6 minutter og smak til med salt og pepper.

5

Ta pannen av ovnen og bland inn ferdigkokt pasta. Topp med revet parmesan og grovhakket dill.

6

Server med hjemmelagde hvitløksbrød, god middag!

Foto:

Silje Feiring