Pannekaker med blåbærsyltetøy og ertesuppe
Toro

Pannekaker med blåbærsyltetøy og ertesuppe

25 minLett
kr 156,30
4 porsjonerkr 29,12 per porsjon
Ja, vi elsker pannekaker! De er tynne, flate og runde – og både smaker og lukter så utrolig godt. Oppskriften gir cirka 20 pannekaker, avhengig av hvor tykke du lager dem. Server gjerne ertesuppe til og dryss sprøstekt bacon på toppen.

Pannekaker
12 dlVann
1 stkPannekaker, ferdigmiks
3 ssMeierismør
Ertesuppe
1 stkErtesuppe, miks
10 dlVann
Tilbehør
6 ssBlåbærsyltetøy
105 gBacon, skivet
Instruksjoner
1

Pannekaker: Hell vann i en passe stor bolle og pland inn pannekakemiksen. Rør godt til du har en jevn og glatt røre. Ha litt smør i en stekepanne og stek tynne pannekaker. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Har du takke er det lett å steke mange pannekaker på en gang.

2

Ertesuppe: Ha suppeposens innhold over i en stor kjele og tilsett vann. Kok opp under omrøring og la suppen småkoke i 25 min. Stek bacon og dryss biter på toppen ved servering.

3

Server varme pannekaker med rørt blåbærsyltetøy og ertesuppe toppet med bacon.

Pannekaker er supre å fryse. Legg et mellomleggpapir mellom hver pannekake, så er det veldig enkelt å ta ut en og en.

Har du en liten god pannekakepanne, bør du prøve å snu tynne pannekaker i luften. Det er ikke så vrient og barna syntes det er stor stas å se på. Når de er store nok kan de gjøre det selv. Ha litt smør i en varm panne, hell i litt røre og drei samtidig slik at hele pannen dekkes. Når den etter få sekunder har stivnet, kan du kjenne at den løsner fra pannen. Jobb litt med pannen, slik at pannekaken sklir ut, får en liten luftetur og lander med den ustekte siden ned.