Kikertcurry med ris og gresk yoghurt
Silje Feiring

Kikertcurry med ris og gresk yoghurt

30 minLett
kr 433,50
4 porsjonerkr 38,35 per porsjon
Kikertercurry er en varmende, smakfull og enkel rett. Server med ris, grovhakket persille og gresk yoghurt.

810 gKikerter
1 stkGul løk, i terninger
2 feddHvitløk, finhakket
1 tsSpisskummen
1 tsKoriander Malt
1 tsCayennepepper
0,5 tsChilikrydder
0,25 tsKanel
400 gTomater, hakkede
1 tsSalt, havsalt
20 gKruspersille, fersk, grovhakket
3 dlYoghurt, gresk
2 ssOlivenolje, liten
250 gBasmatiris
Instruksjoner
1

Varm olivenolje i en stor gryte på medium varme. Tilsett løken og stek i ca fem minutter til løken er myk og gjennomsiktig.

2

Tilsett finhakket hvitløk og stek videre i ett par minutter. Så tilsetter du spisskummin, koriander, cayennepepper, chilikrydder og kanel. Stek videre i ca 1 min.

3

Skyll kikerter og tilsett gryten. Ha i hakkede tomater og salt, rør sammen. Skru ned varmen, sett på ett lokk og la det småkoke i 15 minutter. Tilsett litt vann hvis det blir for tørt.

4

Imens gryten gjør seg ferdig koker du ris etter anvisning på pakken.

5

Server med ris, gresk yoghurt og grovhakket persille.

Foto:

Silje Feiring