Rosenkålsalat med bacon
Silje Feiring

Rosenkålsalat med bacon

25 minLett
kr 268,50
4 porsjonerkr 45,81 per porsjon
Rosenkål, bacon og nøtter er perfekt match og denne salaten er vel verdt å teste ut.

Salat
600 gRosenkål, fryst
300 gBacon, skivet
100 gMandler, finhakket
50 gParmesan, blokk, revet
1 stkHvitløksbaguetter
Dressing
1 stkSitroner, økologisk, saften av
2 stkSjalottløk, finhakket
1 dlOlivenolje, liten
1 klypeSalt, havsalt
1 klypePepper, med kvern
Instruksjoner
1

Tin rosenkålen. Forvarm ovnen til 200 grader.

2

Legg baconskiver på ett stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen i 15 minutter. Avkjøl og del i terninger.

3

Stek hvitløksbrød etter anvisning på pakken.

4

Imens bacon står i ovnen lager du dressingen; finhakk sjalottløk og bland sammen med sitronsaft, olivenolje, salt og pepper. Sett i kjøleskapet.

5

Vask og rens rosenkålen, kutt av stilkene og skjær i tynne skiver. Skyll igjennom kaldt vann og legg i en stor bolle. Tilsett finhakket mandler, parmesan og bacon. Bland inn dressingen og rør godt.

6

Server med nystekte hvitløksbrød

Foto:

Silje Feiring