Legg til varer underveis i uken
Legger du til varer litt og litt gjennom uka er nesten hele jobben gjort når du skal legge inn neste bestilling
Kake | ||
300 g | Meierismør | |
3 dl | Brunt sukker | |
4 stk | Egg, romtemperert | |
5 dl | Hvetemel, siktet | |
1 ts | Bakepulver, stor | |
1 ts | Kanel | |
1 ts | Ingefær (malt) | |
1 ts | Nellik (malt) | |
100 g | Tranebær, tørkede | |
60 g | Pistasjnøtter | |
Glasur | ||
3 dl | Melis | |
2 ss | Vann |
Forvarm ovnen til 180 grader
Rør sukker og egg luftig, bland det tørre i en egen bolle og rør forsiktig inn sammen med eggblandingen.
Grovhakk pistasjnøtter og tranebær og bland inn i deigen. (spar gjerne litt til pynt hvis du ønsker det)
Smør en kakeform og stek nederst i ovnen i ca. 50-60 minutter. Stikk en stekepinne på midten og når det ikke fester seg deig er den ferdig. Ta kaken ut av ovnen la den hvile litt i formen før du legger den på en rist.
Når kaken er avkjølt blander du sammen glasuren, strø gjerne over litt ekstra nøtter og frukt hvis du ønsker.
Foto:
Silje Feiring