Krydderkake i stjerneform
Silje Feiring

Krydderkake i stjerneform

50 minLett
kr 339,80
1 porsjonkr 65,26 per porsjon
Få med barna på å lage små stjernekaker! En saftig krydderkake som du pynter med ostekrem og tranebær. Rømme gjør denne kaken ekstra saftig!

Kake
3 stkEgg
300 gSukker
50 gMeierismør, smeltet
1,5 dlRømme, lett
200 gHvetemel, siktet
0,5 tsKardemomme
2 tsKanel
0,5 tsFersk ingefær
0,5 tsNellik (malt)
1 tsNatron
Ostekrem
150 gKremost, naturell
2 tsVaniljesukker
1 ssSitroner, økologisk, saften av
1 håndfullTranebær, tørkede
Instruksjoner
1

Forvarm ovnen til 180 grader.

2

Pisk egg og sukker til eggedosis, smelt smøret og pisk det inn.

3

Ha det tørre sammen i en bolle. Bland sammen med rømme og eggedosis, pisk til en glatt røre.

4

Smør en langpanne (ca 30-40 cm ) og stek kaken til den er gyllenbrun (ca 30-40 min) Ta kaken ut av ovnen og avkjøl litt i formen før du legger den på en rist.

5

Når kaken er avkjølt bruker du små stjerneformer (pepperkakeform) og stikker ut stjerner. Bland sammen ostekremen og fordel over kakene. Strø over grovhakkede tranebær!

Foto:

Silje Feiring