Mørdeigskaker med tranebær
Silje Feiring

Mørdeigskaker med tranebær

2 tLett
kr 143,50
1 porsjonkr 81,68 per porsjon
Klassiske små julekaker med tørkede tranebær. Enkle små munnfuller du kan lage sammen med barna :)

250 gMargarin, blokk
1 dlSukker
1 dlPotetmel
250 gHvetemel, siktet
1 tsVaniljesukker
2 ssVann
200 gTranebær, tørkede
Instruksjoner
1

Del smøret i terninger og la det bli mykt. Rør smør og sukker luftig. Tilsett så mel, potetmel og vaniljesukker og bland godt. Til slutt tilsetter du vannen og rører sammen.

2

Bland inn tranebær og pakk deigen i plastfolie og sett i kjøleskapet i ca en times tid.

3

Forvarm ovnen til 175 grader. Ha mel på kjøkkenbenken og kjevle ut til de er ca 1 cm i tykkelse. Trykk ut i ønsket former (pepperkakeformer) og legg på ett stekebrett med bakepapir.

4

Stek i ca 10 min til de er gyllenbrune, avkjøl på rist.

Foto:

Silje Feiring