Legg til varer underveis i uken
Legger du til varer litt og litt gjennom uka er nesten hele jobben gjort når du skal legge inn neste bestilling
Pinnekjøtt | ||
2 kg | Pinnekjøtt | |
1 stk | Bjørkepinner | |
1 stk | Vossakorv | |
Kålrotstappe | ||
1 stk | Kålrot | |
1 stk | Søtpotet | |
2 stk | Poteter | |
0,5 dl | Matfløte | |
2 ss | Meierismør | |
0,25 ts | Muskatnøtt, malt | |
1 ts | Pepper, med kvern | |
Løksaus | ||
1 stk | Gul løk | |
2 ss | Meierismør | |
0,5 l | Vann, kraft fra kjøttet | |
2 ss | Eddik (Klar) | |
2 ss | Sukker | |
1 klype | Pepper, med kvern | |
1 klype | Salt, havsalt | |
Multekrem | ||
5 dl | Multer, frosne | |
5 dl | Kremfløte | |
3 ss | Sukker | |
3 ss | Mandler, grovhhakket | |
Tilbehør | ||
1 stk | Tyttebærsyltetøy | |
1 stk | Grov sennep | |
1 pk | Lomper | |
1 stk | Rødbeter, syltet | |
1 kg | Mandelpotet | |
1 pk | Tannpirker, smaksløs, tre | |
1 pk | Servietter | |
2 stk | Kubbelys |
Server med sennep, tyttebærsyltetøy, rødbeter og lomper
Pinnekjøtt
Vann ut pinnekjøttet over natten, la det stå i romtempratur.
Finn en stor kjele og legg bjørkepinner som en rist i bunnen, fyll på med vann så det står på høyde med pinnene.
Legg pinnekjøttet i kjelen og sett på lokk. La det dampe i ca 3 timer. Pass på at det ikke koker tørt og etterfyll med vann hvis nødvendig.
Del vossakorv i passe store biter og damp sammen med kjøttet de siste 15 minuttene.
PS: Ta vare på kraften fra pinnekjøttet
Poteter
Vask og rens poteter.
Kok i lettsaltet vann
Kålrotstappe
Skrell kålrot, søtpotet og potet og kutt i mindre biter.
Kok til de blir møre, hell av kokevannet og mos grønnsakene.
Tilsett fløte og smør. Smak til med salt, muskat og pepper.
Løksaus
Finhakk løken og surr den blank i smøret, rør inn hvetemel til en glatt masse
Spe gjerne med litt kraft fra pinnekjøttet eller vann til du har en riktig konsistens
Smak til med eddik, sukker, pepper og salt.
Multekrem
Tin multene.
Pisk kremfløte og sukker stivt og vend inn multene.
Server med grovhakkede mandler.
Foto:
Silje Feiring