Pinnekjøttmiddag
Silje Feiring

Pinnekjøttmiddag

2 tLett
kr 1 406,80
4 porsjonerkr 294,55 per porsjon
En komplett pinnekjøttmiddag med masse deilig tilbehør og multekrem til dessert!

Pinnekjøtt
2 kgPinnekjøtt
1 stkBjørkepinner
1 stkVossakorv
Kålrotstappe
1 stkKålrot
1 stkSøtpotet
2 stkPoteter
0,5 dlMatfløte
2 ssMeierismør
0,25 tsMuskatnøtt, malt
1 tsPepper, med kvern
Løksaus
1 stkGul løk
2 ssMeierismør
0,5 lVann, kraft fra kjøttet
2 ssEddik (Klar)
2 ssSukker
1 klypePepper, med kvern
1 klypeSalt, havsalt
Multekrem
5 dlMulter, frosne
5 dlKremfløte
3 ssSukker
3 ssMandler, grovhhakket
Tilbehør
1 stkTyttebærsyltetøy
1 stkGrov sennep
1 pkLomper
1 stkRødbeter, syltet
1 kgMandelpotet
1 pkTannpirker, smaksløs, tre
1 pkServietter
2 stkKubbelys
Instruksjoner
1

Server med sennep, tyttebærsyltetøy, rødbeter og lomper

2

Pinnekjøtt

3

Vann ut pinnekjøttet over natten, la det stå i romtempratur.

4

Finn en stor kjele og legg bjørkepinner som en rist i bunnen, fyll på med vann så det står på høyde med pinnene.

5

Legg pinnekjøttet i kjelen og sett på lokk. La det dampe i ca 3 timer. Pass på at det ikke koker tørt og etterfyll med vann hvis nødvendig.

6

Del vossakorv i passe store biter og damp sammen med kjøttet de siste 15 minuttene.

7

PS: Ta vare på kraften fra pinnekjøttet

8

Poteter

9

Vask og rens poteter.

10

Kok i lettsaltet vann

11

Kålrotstappe

12

Skrell kålrot, søtpotet og potet og kutt i mindre biter.

13

Kok til de blir møre, hell av kokevannet og mos grønnsakene.

14

Tilsett fløte og smør. Smak til med salt, muskat og pepper.

15

Løksaus

16

Finhakk løken og surr den blank i smøret, rør inn hvetemel til en glatt masse

17

Spe gjerne med litt kraft fra pinnekjøttet eller vann til du har en riktig konsistens

18

Smak til med eddik, sukker, pepper og salt.

19

Multekrem

20

Tin multene.

21

Pisk kremfløte og sukker stivt og vend inn multene.

22

Server med grovhakkede mandler.

Foto:

Silje Feiring