Pasta med scampi
Silje Feiring

Pasta med scampi

20 minLett
kr 265,93
4 porsjonerkr 47,86 per porsjon
En sunn og rask middag med pasta og scampi. Enkel er den også!

Pasta med scampi
400 gPasta, spaghetti
2 ssSalt, havsalt
400 gScampi
1 ssOlivenolje, liten
2 ssMargarin, blokk
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
3 feddHvitløk
1 dlKylling-/hønse-buljong
2 ssSitroner, økologisk, saften av
1 stkFersk basilikum, grovhakket
1 stkKruspersille, fersk, grovhakket
Topping
50 gParmesan, blokk
Instruksjoner
1

Tin gjerne rekene i kjøleskapet over natten eller i kaldt vann på kjøkkenbenken.

2

Kok pasta etter anvisning på pakken i godt saltet vann. Skrell scampi og ta ut tarmen.

3

Tilsett olivenolje og smør i en stor stekepanne og stek scampi på middels varme i ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper. Vend inn finhakket hvitløk og la det surre til scampien er gjennomstekt.

4

Rør inn kyllingbuljong og saften av sitron. Kok opp og ta stekepannen av platen. Rør deretter inn ferdigkokt pasta, grovhakket basilikum og persille. Strø over revet parmesan rett før servering.

5

Server frisk og smakfull pasta med scampi.

Foto:

Silje Feiring