Vegetarlasagne
Silje Feiring

Vegetarlasagne

45 minLett
kr 297,30
4 porsjonerkr 54,81 per porsjon
Lasagne er alltid populært og denne vegetarlasagnen med fetaost og spinat er superenkel og smaker utrolig godt.

200 gLasagneplater
1 stkRødløk
2 feddHvitløk
3 stkGulrøtter
0,5 stkStangselleri
400 gTomater, hakkede
200 gSpinat, liten
200 gFetaost
2 ssOlivenolje, liten
1 dlKremfløte
1 stkKruspersille, fersk
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
150 gMozzarella, revet
1 stkSalatmix
2 stkHvitløksbaguetter
Instruksjoner
1

Forvarm ovnen til 200 grader

2

Hakk løk, stangselleri (4 stenger til 4 porsjoner) og gulrøtter i terninger. Finhakk hvitløk og skyll spinaten.

3

Varm opp olivenolje på middels varme i en passe stor gryte. Tilsett løk stek til den er blitt blank så tilsetter du hvitløk, gulrøtter, stangselleri og steker videre i noen minutter. Legg i spinat og stek til den så vidt faller sammen.

4

Bland inn hermetiske tomater og fløte, la det småkoke i 10-15 minutter. Ta av platen og rør inn grovhakket persille, smak til med salt og pepper.

5

Finn frem en lasagneform og start med grønnsaksblandingen, smuldre over fetaost og legg på lasagneplater. Forsett i samme rekkefølge og topp med mozzerellaost.

6

Stek i ovnen på 200 grader nederst i ca 25-30 minutter, server med en grønn salat og baguetter.

Foto:

Silje Feiring