Blomkålsuppe med bacon og persille
Silje Feiring

Blomkålsuppe med bacon og persille

25 minLett
kr 211,80
4 porsjonerkr 31,85 per porsjon
En kremet blomkålsuppe som hele familien vil like. Toppet med sprøstekt bacon og persille.

1 stkGul løk
2 stkGulrøtter
1 stilkStangselleri
2 feddHvitløk
20 gKruspersille, fersk, grovhakket
1 stkBlomkål, fersk
2 ssMargarin, blokk
8 dlKylling-/hønse-buljong
2 dlMelk, lett
180 gBacon, skivet
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
1 stkLaurbærblad, hele
Instruksjoner
1

Vask, rens og kutt løk, gulrot og stangselleri i terninger. Finhakk hvitløk og persille. Grovhakk blomkål.

2

Smelt smør i en kjele eller jerngryte på middels høy varme. Stek hvitløk, løk, gulrot og selleri under omrøring i ca. 3-4 minutter til de så vidt har blitt møre.

3

Tilsett kyllingbuljong, melk, laurbærblad og blomkål. Kok opp, skru ned og la det småkoke i ca. 15 min til blomkålen er mør.

4

Mens suppen koker sprøsteker du bacon i en stekepanne på middels høy varme. La fettet renne av og grovhakk.

5

Ta ut laurbærbladet og kjør suppen med en stavmikser til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

6

Server lun blomkålsuppe toppet med bacon og persille.

Foto:

Silje Feiring