Torsk i tomatform

fra Silje Feiring / Spoon.no

Til 4 porsjoner

600 g torskefilet, fersk
1 stk gul løk, i skiver
2 fedd hvitløk, finhakket
6 stk poteter (amandine), i tynne skiver
100 g oliven, sorte, grovhakket
1 stk basilikum, fersk, grovhakket
4 stk tomat, i skiver
400 g tomater, hakkede
2 ss olivenolje
1 ts salt, havsalt
1 ts pepper, m/kvern

Tilbredningstid: 40 min
Forarbeid: 10 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Tomat og torsk passer perfekt sammen! Her er en enkel hverdagsrett med masse god smak!

Forvarm ovnen til 200 grader

  1. Vask, rens og kutt poteter, løk, tomat, hvitløk, oliven og basilikum. Del torsken i passe store biter.
  2. Smør en ildfast form med olivenolje. Legg så lagvis i halvparten potetskiver, løk, hvitløk, oliven, tomater, basilikum og fisk. Krydre med salt og pepper. Gjenta prosessen. Avslutt med hakkede tomater og gjerne noen ekstra tomatskiver.
  3. Stek i ca 40 minutter og topp med basilikum.

God middag!


kolonial.no/oppskrifter/2023-spoon-torsk-i-tomatform/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.