Torsk i tomatform

fra Silje Feiring / Spoon.no

Til 4 porsjoner

600 g torskefilet
1 stk gul løk
2 fedd hvitløk
6 stk poteter (amandine)
100 g oliven (sorte)
1 stk basilikum
4 stk tomat
400 g hakkede tomater
2 ss olivenolje
1 ts salt
1 ts pepper

Tilbredningstid: 40 min
Forarbeid: 10 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Tomat og torsk passer perfekt sammen! Her er en enkel hverdagsrett med masse god smak!

Forvarm ovnen til 200 grader

  1. Skrell poteter og kutt i tynne skiver med en ostehøvel eller kniv. Del løk og tomat i skiver. Finhakk hvitløk, grovhakk oliven og basilikum. Del torsken i passe store biter.
  2. Smør en ildfast form med olivenolje. Legg så lagvis i halvparten potetskiver, løk, hvitløk, oliven, tomater, basilikum og fisk. Krydre med salt og pepper. Gjenta prosessen. Avslutt med hakkede tomater og gjerne noen ekstra tomatskiver.
  3. Stek i ca 40 minutter og topp med basilikum.

God middag!


kolonial.no/oppskrifter/2023-torsk-i-tomatform/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.