Sitronkylling med søtpotetstappe
Silje Feiring

Sitronkylling med søtpotetstappe

40 minLett
kr 375,50
4 porsjonerkr 44,85 per porsjon
Kylling og sitron smaker utrolig godt sammen, servert med en kremet søtpotetstappe blir dette en deilig hverdagsmiddag.

Marinade
0,5 stkSitroner, økologisk, saften av
3 ssHonning
2 tsDijonsennep
Kylling
4 stkKyllinglår
1 ssOlivenolje, liten
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
2 stkSitroner, økologisk, i skiver
0,5 stkRosmarin, frisk
Søtpotetstappe
3 stkSøtpotet
2 ssMeierismør
1 dlMatfløte
0,5 stkSitroner, økologisk, saften av
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
0,25 stkKruspersille, fersk
Instruksjoner
1

Forvarm ovnen til 200 grader

2

Bland sammen marinaden.

3

Smør en ildfast form med olivenolje og legg i kylllingen. Krydre kyllinglårene med salt, pepper og pensle over marinaden. Fordel rosmarinkvister og sitronskiver mellom lårene. Sett formen i ovnen og stek i ca 30-40 minutter til de er gjennomstekt.

4

Imens kyllingen står i ovnen lager du søtpotetstappen. Start med å rense søtpoteten og del i jevne biter. Kok de møre i vann, hell av vannet og mos med en stavmikser. Tilsett smør, fløte og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.

5

Grovhakk persille og strø over søtpotetstappen ved servering.

Foto:

Silje Feiring