Tandoorilaks med spinat og ris

fra Silje Feiring / Spoon.no

Til 4 porsjoner

Laks
4 stk laksefilet
4 ts tandoori krydder
2 ss olivenolje
Spinat
250 g spinat, fersk
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss smør
1 klype salt, havsalt
1 klype pepper, m/kvern
1 stk lime, saften av
Yoghurtdressing
350 g yoghurt, gresk
1 stk agurk, i terninger
1 klype mynte, frisk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ts salt, havsalt
1 ts pepper, m/kvern
260 g basmatiris

Tilbredningstid: 10 min
Forarbeid: 10 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Laks med en smak av India, servert med spinat og ris

Kok ris etter anvisning på pakken. 

  1. Fres finhakket hvitløk i en panne med litt smør. Tilsett vasket spinat og la det steke videre til spinaten akkurat faller sammen. Skvis over lime og smak til med salt og pepper 
  2. Så lager du yoghurtdressingen; Finhakk hvitløk, del agurk i små terninger grovhakk mynte. Bland alt sammen med yoghurt og smak til med salt og pepper. 
  3. Krydre laksen med tandori krydder og stek i olje i noen minutter på hver side.

Server tandorilaks med ris, salat og yoghurtdressing.



kolonial.no/oppskrifter/2086-spoon-tandoorilaks-med-spinat-og-ris/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.