Vegetarpai med løk og tomat
Silje Feiring

Vegetarpai med løk og tomat

30 minMiddels
kr 268,60
4 porsjonerkr 32,17 per porsjon
En enkel og veldig god pai for hele familien. Nytes like god kald så ta den gjerne med ut i hagen, parken eller i matpakken.

1 stkPaibunn, fersk
0,5 stkPurreløk, finhakket
1 stkGul løk, finhakket
1 feddHvitløk, finhakket
1 ssSolsikke/raps/stekeolje
4 stkEgg
2 dlKremfløte
0,5 dlMelk, lett
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
100 gRevet ost
2 stkTomater, i skiver
1 stkSalatmix
Instruksjoner
1

Forvarm ovnen til 200 grader. Vask og del det grønne.

2

Legg ferdig paideig i en paiform og prikk lett med gaffelen. Forstek bunnen i ovnen i 10 min.

3

Stek purre, løk og hvitløk i olje og la det surre på medium varme til løken har blitt blank (ca 5 min). Fordel i den forstekte paibunnen.

4

Pisk sammen egg, fløte, melk, salt og pepper og hell over i paiformen. Fordel ost og tomatskiver på toppen og stek i ca 25- 30 min til den har en fast overflate.

5

Server med en grønn salat.

Foto:

Silje Feiring