Biff med en grønn salat
Silje Feiring

Biff med en grønn salat

15 minLett
kr 836,00
4 porsjonerkr 189,84 per porsjon
Utrolig enklet og kjempegodt! Saftig biff med en sprø grønn salat er en sikker vinner!

4 stkYtrefilet, storfe, skiver
2 klypeSalt, havsalt
2 klypePepper, med kvern
2 ssSolsikke/raps/stekeolje
Salat
0,5 stkBrokkoli, fersk
1 pkAsparges, fersk
150 gSukkererter
2 stkVårløk
1 pkBønner, hvite
1 pkSalatmix
Dressing
1 feddHvitløk
1 stkSitroner, økologisk, saften av
4 ssOlivenolje, liten
1 ssSukker
0,5 tsPepper, med kvern
0,5 tsSalt, havsalt
Instruksjoner
1

Skyll hvite bønner og det grønne. Bland sammen dressingen, sett til side.

2

Slik steker du kjøttet: Tørk av kjøttet på begge sider, krydre og stek i rapsolje i en varm stekepanne. Når du har brunet begge sider av kjøttet skrur du ned varmen til middels og steker videre til det så vidt pipler ut kjøttsaft. Snu kjøttet og når det pipler ut kjøttsaft på denne siden tar du kjøttet ut av pannen og lar det hvile i 5-10 min.

3

Imens kjøttet hviler lager du salaten; Del asparges og sukkererter i to, vårløk i ringer, brokkoli i små buketter. Kok opp lettsaltet vann og legg i asparges og brokkoli. Kok i 2 minutter, skyll av vannet og avkjøl. Bland sammen salat og dressing,

4

Del kjøttet i skiver og server på en seng av grønn salat.

5

PS: La kjøttet ligge i romtemperatur i en times tid før du steker det.

Foto:

Silje Feiring