Blåskjell på grillen

fra Silje Feiring / Spoon.no

Til 4 porsjoner

1 kg blåskjell
1 stk fennikel, frisk, grove skiver
1 stk kruspersille, frisk
4 fedd hvitløk, finhakket
2 dl eplejuice
1 stk lime, saften av
2 stk hvitløksbaguette
1 stk sitron
1 håndfull dill, frisk
1 stk aioli

Tilbredningstid: 10 min
Forarbeid: 10 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Blåskjell på grillen er utrolig enkelt og godt. Legg blåskjell i folie, fyll med godsaker og grill ivei!

  1. Legg blåskjellene i kaldt vann. Skrubb og bruk de som er lukket eller som lukker seg når du gir de ett lite kakk.
  2. Lag en kurv av dobbeltbrettet aliminiumsfolie. Legg ferdigvaskete blåskjell sammen med skivet fenikkel, finhakket hvitløk, grovhakket persille, lime saft og eplejuice. Pakk sammen folien og legg på indirekte varme i ca 10 min. Åpne pakken, strø over grovhakket dill og legg i sitronskiver. (Kast skjell som ikke har åpnet seg).
  3. Stek hvitløksbrød etter anvisning på pakken eller pakk inn i aliminumsfolie og stek sammen men blåskjellene.

Server med hvitløksbrød og aioli.




kolonial.no/oppskrifter/2188-spoon-blaskjell-pa-grillen/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.