Løksuppe som i provence
Melk.no

Løksuppe som i provence

30 minMiddels
kr 175,70
4 porsjonerkr 32,94 per porsjon
Løksuppe, eller 'soupe à l'oignon' som det heter på fransk (suppen stammer fra Frankrike), er en billig og god rett som er lett å lage. Denne varianten har et provençalsk preg over seg.

Løksuppe
6 stkGul løk
4 feddHvitløk
2 ssMargarin, blokk
2 ssHvetemel, siktet
1 dlHvitvin
1 lVann
1 lKylling-/hønse-buljong
1 ssTimian, frisk
0,25 tsPepper, med kvern
1 tsSalt, havsalt
Gratinering
1 stkBrød, fint, helt
80 gParmesan, blokk
1 tsSalt, havsalt
Instruksjoner
1

Surr løken i smør til den er blank og myk. Dryss over mel og rør godt. Tilsett vin, vann, buljong og krydder. Kok alt opp under lokk ved svak varme 15-20 minutter. Smak suppen til og ha eventuelt i mer vin.

2

Fordel den varme suppen i ildfaste suppeskåler/ tallerkner.

3

Rist brødskivene i brødrister eller ovn og legg dem på toppen av hver suppeskål. Strø på revet ost og gratiner i stekeovnen ved 250 ºC, til osten har smeltet.